GIJS LEMMEN: Fingerpicking&Harmony

Zondagmiddag 28 november 2021
Entree € 10,00 inclusief de koffie en 1 drankje
Aanvang 16.00 uur
Aanmelden verplicht; info@cultuurschuur.nl

                                  

Gijs Lemmen bezit een niet te onderdrukken passie voor gitaren en muziek. In 2019 trok hij met zijn instrumenten langs een aantal kleine theaterzaaltjes van Nederland met het instrumentale gitaarprogramma “FINGERPICKING & STYLE FACTS”.

Door het geslaagde verloop van bovengenoemd programma is inmiddels besloten dat er voor het nieuwe jaar 2020 een vervolg komt van “FINGERPICKING & STYLE FACTS” (deel 2).

In deze editie is (als extra) het item “Two Guitars Fingerstyle” toegevoegd, waarbij een wisselende gastspeler repertoire in fingerstyle-guitar laat horen. Deze toegevoegde waarde geeft het programma een boost in de afwisseling van gitaarstijlen.

“Fingerpicking” is een gitaarstijl waarbij bas, melodie en ritme tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld. Je zou kunnen stellen: de manier waarop de piano wordt bespeeld, maar dan op gitaar. De stijl levert bij uitstek echte luistermuziek op.

In het genoemde programma speelt Gijs diverse eigen composities, maar ook werk van o.a. CHET ATKINS en TOMMY EMMANUEL. Tevens wordt e.e.a. vertelt over deze speelstijl.

Als muzikaal begeleiders zijn ook dit seizoen Elly Swets (bass) en Wim Klein (drums) weer van de partij.