Lenny Kuhr: Gekust door de Eeuwigheid

Zondagmiddag 7 april 2019
Aanvang: 16.00 uur
Entree: € 15,= inclusief de koffie
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl 
(aanmelden vooraf is verplicht) 

Lenny Kuhr foto

Lenny Kuhr komt voor de 6e keer in de Cultuurschuur. Haar optreden is altijd weer boeiend, inspirerend afwisselend en bijzonder muzikaal.
Lenny vertelt een muzikaal verhaal, haar verhaal. Een verhaal dat zich in de programma’s die ze sinds 2003, hersteld na 7 jaar stemverlies en het geleidelijke herstel daarvan, steeds verder ontwikkelde. Hoe ga je om met verlies en hoe kan je zo’n verlies omzetten in winst. Voortdurend deelde ze haar voortschrijdend inzicht met haar publiek. In september van dit jaar verscheen haar boek Gekust door de eeuwigheid waarin ze de materie die altijd al in haar liedjes weerklonk verder uitdiepte. Voor- en zeker nadat het boek was uitgekomen vervlocht ze de thematiek in haar programma Wie ben je waar ze tot het einde van dit seizoen nog mee rondreist. 
Lennyfotoboek
Gekust door de eeuwigheid is een vitaal, bewogen, spiritueel, actueel en emotioneel programma. Als geen ander weet Lenny met haar présence, haar verhalen en haar muziek haar publiek diep te raken. Concerten hebben het karakter van een ontmoeting die zich na afloop van het concert voortzet aan de cd-tafel waar vaak nog lange gesprekken plaats vinden. Dat we het programma spiritueel noemen wil niet zeggen dat het zweverig is. Integendeel! Lenny put haar inspiratie uit de actualiteit en reflecteert daar op haar eigen wijze op. Zo ontstond bv het lied Moederhart naar aanleiding van het conflict tussen Israel en de Palestijnen en natuurlijk mede ingegeven door het feit dat haar kinderen en kleinkinderen in Israel wonen en het feit dat ons aangenomen kleinkind Joshua een joodse moeder en een palestijnse vader heeft.  https://www.youtube.com/watch?v=wHT3vjkkVKk
 
Niet voor niets wordt aan haar op 12 december in Utrecht de Nederlandse Oeuvreprijs voor Kleinkunst en Cabaret 2015 uitgereikt.
 
Lenny voelt zich het meest thuis in de mooie kleine speelplekken die overal in den lande te vinden zijn. Kerkjes, kapellen, kastelen, cultuurschuren, huiskamers, muziekcafés, kulturhussen en wat dies meer zij. De speelplekken waar artiest en publiek elkaar kunnen zien en horen en waar de afstand tussen beiden zo klein mogelijk is. Dit zijn de plekken waar ze willen spelen.
Lenny treedt op met haar 2 begeleiders te weten Reinier Voet, gitaar en Mischa Kool basgitaar.