Los Irlandeses, Iers Mexicaans en meer

Zondagmiddag  13 januari 16.00 uur
Aanvang 16.00 uur
Entree € 7,= inclusief de koffie
Aanmelden gewenst bij info@cultuurschuur.nl

Los Irlandeses.

Los Irlandeses is Spaans voor ‘De Ieren”. Het repertoire van de band is dan ook een unieke en opwindende mix van levendige Ierse volksmuziek, warme en opwindende Mexicaanse (Tex Mex) klanken en nog veel andere volksmuziek.

Geinspireerd door optredens van bands zoals de Ierse Pogues en Dubliners en de Amerikaanse Texas Tornados spelen Los Irlandeses de avond vol met stampende ierse ritmes, razende mexicaanse polka’s en gevoelige balads. De bandleden spelen met veel enthousiasme en plezier en weten dat op het publiek over te brengen. Elk optreden is weer een feest !

De vele muziekinstrumenten – de banjo’s, bas, accordeon, ukeleles, enzovoort – worden tussen de nummers door snel gewisseld of aan elkaar doorgegeven. Een levendige show en elk nummer klinkt weer verrassend. De meerstemmige zang maakt het helemaal af.

De bandleden van Los Irlandeses hebben elk een schat aan muzikale ervaring door jarenlang te spelen in bands met muziekstijlen zoals folk, jazz, rock, blues en americana. Het enthousiasme voor de combinatie van muziekculturen heeft hen samengebracht Laat je meeslepen door het resultaat…

Los Irlandeses zijn:

René Boerrigter: zang, banjo’s, bajo sexto, trekharmonica, elektrische gitaar, octaafmandoline

Fedde Talsma: zang, accordeon, ukulele, melodica

Christoffel Kik: zang, bas , tinwhistle

Thomas de Groot: zang , gitaar, bajo sexto