Workshop Steigerhout, dagdeel

WORKSHOP HOUTBEWERKING

STEIGERHOUT
Zaterdag: 1 dagdeel van 4 uur
kosten: 35,= incl. materiaal hapje, drankje
Aanmelden: 06-50605069 Annemiek Moelaart

steigerhout web16

Wie zijn wij

Wij, Rachèlle en Annemiek zijn kort geleden begonnen met het geven van een workshop waarin wij beide hobby’s combineren. Van steigerhouten planken een object maken en vervolgens voorzien van een persoonlijke tekst of afbeelding.

Wij doen dit naast onze “normale” baan, puur voor de lol die wij ervaren om kennis over te dragen en iets moois te creëren. Je hoeft geen  ervaring te hebben, de meeste deelnemers hebben  nog niet eerder gewerkt met een zaagmachine, schuurmachine of ander gereedschap.

Inhoud workshop

In een gezellige ontspannen sfeer gaan de deelnemers, na een korte instructie over het gebruik van de apparatuur, aan de slag om hun vooraf gekozen voorwerp* te maken. Deelnemers starten met onbehandelde planken waarop e.e.a. uitgemeten wordt, vervolgens gezaagd en geschuurd en in elkaar gezet. Dit alles aan de hand van een werkbeschrijving. Het zagen zal onder begeleiding plaatsvinden. Vervolgens kan het object een persoonlijke touch krijgen door belettering en afbeeldingen toe te voegen, waardoor een ieder met een uniek object naar huis gaat.

Duur en kosten

1 dagdeel (4 uur), kosten voor de workshop bedragen  35,- euro. Dit is inclusief al het gebruikte materiaal en een hapje en drankje. Voor een groter object kan een meerprijs gelden. Dit is afhankelijk van het benodigde materiaal. Op het inschrijfformulier staat dit vermeld. Indien je zelf een idee hebt voor een object kan dit ook. Overleg dit even voorafgaand aan je inschrijving zodat we kunnen zien of dat haalbaar is binnen de prijs en in de tijd die we hebben.

 * wij hebben een aantal voorwerpen waaruit gekozen kan worden. In overleg kan een eigen ontwerp ingebracht worden.  Geldt zowel voor het voorwerp als de belettering