Cabaretier Bert Gabriels

Bert Gabriels:  Van mij mag het.

Donderdag 4 februari 2016
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,= inclusief de koffie
Aanmelden info@cultuurschuur.nl of 06-12031522

Bekend van de Belgische T.V. en was eerder in Cultuurschuur

bert-gabriels

Gabriëls studeerde rechten en antropologie te Leuven en studeerde voor docent regie aan de Toneelacademie Maastricht. Als dramaturg werkte hij mee aan de onderzoeksgroep “Theatraliteit en Openbaarheid” van de universiteit Utrecht en de Toneelacademie Maastricht, en schreef hij in het gelijknamige boek een artikel over de cabareteske speelstijl van het theatergezelschap Dood Paard. In februari 2004 begon Bert met een comedy act op het open podium in de engelenbak in Amsterdam. Twee maanden later stond hij in de finale van het AKF Stand up concours.

In mei 2004 won hij in Vlaanderen de 123comedy Award voor beginnend talent en in juni 2004 won hij de Radio2 humorprijs. Eind 2004 haalde Bert de finale van de Culture Comedy Award en tourde hij rond met de finalistentour. In 2005 stond hij in de finale van het Deltion Cabaret festival, en in 2006 won hij de Knock Out Comedy award te Amsterdam.

In 2005 werden opnames gemaakt van de comedy act voor het TV1 programma De Bovenste Plank, en schreef en speelde Bert ook een sketch met Urbanus voor het programma In de Ban van Urbanus. In 2006 volgde een optreden voor het Canvas programma Comedy Casino, reeks II, en nadien ook in de derde, de vierde en de vijfde reeks. Ook gaf hij commentaar op de actualiteit in het programma SPAM (2008).

Tussen 2009 en 2012 presenteerde hij samen met Henk Rijckaert een eigen Canvas-programma, Zonde van de Zendtijd. Gemiddeld werden hiermee bijna 600.000 kijkers per aflevering getrokken, de hoogste kijkcijfers op Canvas sinds de eeuwwisseling. De eerste avondvullende show ‘Gestorven Onzin’ kwam uit in november 2006 in de Arenbergschouwburg te Antwerpen en bevatte het beste van zijn materiaal uit twee jaar stand up. Die show werd in 2008 opgenomen in samenwerking met Canvas en werd uitgezonden in november 2009.

De tweede show ‘Pech’ ging in première op 12 september 2009 en is inmiddels ook op dvd verschenen in Vlaanderen. Het derde programma ‘Druk, druk, druk’ kende zijn première in januari 2012. In 2014 maakte Bert, na twee seizoen headlliner te zijn geweest van de zeer succesvolle theaterproductie De Bourgondische Belgen, zijn solodebuut in Nederland met ‘Zonde van uw avond’. Het NRC ontving hem met 3 sterren.

Eveneens in 2014 ging Bert in Vlaanderen in premiere met ‘Van mij mag het’. Een voorstelling waarin bert terugvalt op zijn rechtenstudie. In Standaard gaf 4-sterren met als opmerking “Bert Gabriels brengt comedy op het hoogste niveau.” Het komende seizoen is Bert met dit programma te zien in de theaters in Vlaanderen en Nederland.