SLOPPY TOM doet Bob Dylan

Zondagmiddag 2 november 2025
Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Entree 10,00 inclusief de koffie en 1 drankje
Aanmelden info@cultuurschuur.nl

 Cultuur met een grote C in een theater met een grote C.

Hij speelt pop, rock, folk en blues onder zijn artiestennaam Sloppy Tom.
Onder zijn eigen naam, Ed van Bommel, schrijft hij al sinds de 60er jaren poëzie en treedt hij tijdens poëzieavonden op, declamerend en spelend.

Iedere muzikant heeft zijn voorbeelden, zijn inspiratiebronnen.
Eén van deze muzikale spiegels voor Sloppy Tom is al sinds de jaren 60 Bob Dylan. Soms niet om aan te horen, soms onbegrijpelijk in zijn teksten, maar altijd boeiend, vindt Ed. De zinnen lopen, de muziek hapert nooit en uiteindelijk word ik door bijna iedere song gevangen, bereikt ieder couplet of refrein mijn kern.
Iedere song raakt één der grote thema’s van het leven, gelijk ook mijn teksten doen: onvolkomenheid, onmacht, verlies, teloorgang, onvermogen, liefde.
Niet heel vaak, wel met regelmaat speelt Tom her en der zijn “His Royal Bobness” programma, een verzameling songs van de Nobelprijswinnaar voor literatuur 2016.
Sommige songs heeft hij vertaald en, zo zegt Ed van Bommel zelf: “dat heb ik verdomd goed gedaan”.
De Cultuurschuur is een uitgelezen plek om songs van de Amerikaanse singer/songwriter ten gehore te brengen.
Cultuur met een grote C in een theater met een grote C.
Sloppy Tom komt deze middag niet alleen.
Zoon Ferre zal hem begeleiden met zijn Spaanse gitaarklanken en in menige Dylan song zal het Spaanse vuur, de ziel, de passie en weemoed, kortom de “duende”, te horen zijn.
“Muziek hoeft niet altijd mooi te zijn, niet altijd perfect, maar het moet wel de ander, de toehoorder, in het hart raken. Als dat gebeurt dan is het goed…en in de Cultuurschuur zal dat gebeuren”, zo zegt Sloppy Tom.