SLOPPY TOM met Iers, folk, blues en meer

Zondagmiddag 17 maart 2024
Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Entree 10,00 inclusief de koffie en 1 drankje
Aanmelden info@cultuurschuur.nl

Sloppy Tom

De in 1951 in Den Haag geboren Ed van Bommel heeft aldaar tot 1979 gewoond. In dat jaar verhuisde hij naar het eiland Texel, waar hij nog altijd in het noordelijkste deel woont. In de Cocksdorp, vlak bij de vuurtoren.
Zodoende woonde hij gedurende zijn tienerjaren in Den Haag, de stad waar het muzikaal allemaal gebeurde.
Hoewel hij als jonge tiener al belangstelling voor muziek had, begon het vanaf 1965 te exploderen. Al snel speelde hij met anderen, voornamelijk de muziek die toen “in” was, beatmuziek. Doch ook de opkomende folkmusic fascineerde hem in grote mate.
En nog altijd is hetgeen hij toen speelde, hoorde en beleefde zijn “thuis” in de muziek.
Meer spelen betekende naam maken en om die reden werd de naam Sloppy Tom zijn artiestennaam. En nog altijd speelt hij onder die naam: pop, rock, folk, blues & poezie.
Tom speelt diverse programma’s die keer op keer kunnen veranderen; een Ierse set, een Dylan set als ook een vertaalde set Dylan songs, music from the 60th, Nederlandse luisterwerk en uiteraard eigen werk. Ook speelt Tom met regelmaat “Words & Music”, een kruisbestuiving van tekst en muziek, van woorden en tonen. En uiteraard mag de blues niet vergeten worden: solo, maar en met band: Sloppy Tom & The Silent Partners
In de Cultuurschuur speelt Tom solo en voornamelijk songs waarbij de tekst de boventoon voert. Geen knalharde en dampende blues, maar intieme kleine songs met slechts gitaar, mondharmonica en stem. Songs passend in de sfeer van de Cultuurschuur.
Muziek om naar te luisteren, om in je op te nemen, muziek om te beleven.
Tom zegt altijd dat muziek de mens verandert. Hopelijk vandaag ook.