ANNEMARIE BRIJDER (uit Monster) Liedjesvoorstelling

Donderdagavond 1 november, verplaatst naar 15 november
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,- inclusief de koffie
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl

Annemarie Brijder – chansons/kleinkunst

in duo met violiste Karin van Kooten

 

Liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ in Nederlands en Frans 

Van online daten tot het NOS-journaal, en van darmbacteriën tot de dood. Annemarie Brijder zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar ontwapenende chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd.

In haar liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ neemt ze met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal haar publiek mee in haar zoektocht. Ze wordt hierbij virtuoos begeleid door jazz/folk violiste Karin van Kooten.

Chansonnier Yves Duteil over Annemarie Brijder:

“…eigen, persoonlijke liedjes, vol emotie en tederheid, op de middenweg tussen liefde en humor..”

Annemarie Brijder is geboren en getogen in Monster. Op haar 18e verliet ze Monster voor Frankrijk en later Amsterdam. Annemarie treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Zo stond ze onder andere op het Delft Fringe Festival (publieksbeoordeling 4,5/5), het Mag Het Licht Aan Festival in Amsterdam, chansonfestival Les Nuits du Chat in Montpellier en verzorgde ze het voorprogramma van chansonnier Yves Duteil. Vorig jaar verscheen haar debuutalbum ‘Evenwicht’ en dit jaar haar Franstalige album ‘Tu verras bien’.

Karin van Kooten is een veelzijdig violiste, gespecialiseerd in jazz, improvisatie, folk en swing. Ze studeerde klassiek viool aan het conservatorium van Tilburg en vertrok daarna naar Frankrijk om zich onder te dompelen in de Parijse jazzscene. Momenteel speelt ze in verschillende formaties, waaronder in folk-fusion strijkkwartet North Sea String Quartet.

Zie ook www.annemariebrijder.nl