BANKERT&BELLAMY met songs over Zeeland

Zondagmiddag 31 maart 2024
Aanvang 16.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Entree 10,00 inclusief koffie en een drankje (cash bij entree)
Aanmelden info@cultuurschuur.nl

Onder de naam Bankert & Bellamy brengen twee oud Vlissingers een muzikaal eerbetoon aan o.a. hun geboortegrond in Zeeland. Rens Pieterse en Ron de Jonge zaten in de jaren vijftig in Vlissingen samen op de lagere school. Opgegroeid in de boezem van een gehavende havenstad met strand  visserij en scheepvaart. Een jeugd als een spannend jongensboek.

In 2009 schreef Ron “Vlissingen; Grandeur in perspectief”. Een dichtbundel over de stad. Op aangeven van Rens werden uit die bundel in 2022 de eerste liedjes geboren. Zoals ‘Vlissingen Mijn Stad’ en ‘Westerschelde Blues’. Ook schreef Ron ‘Westland, Helderste Ster op Aarde’. Bespiegelingen en lofdichtjes over Westland.

Rens is een veelzijdig muzikant. Hij kwam met het idee om een aantal gedichten van uit de bundel om te bouwen tot liedteksten en heeft daar muziek op gearrangeerd. Zo ontstonden de eerste liedjes. Inmiddels zijn er diverse nummers te beluisteren op Spotify, YouTube, e.d.

Rens neemt zang, gitaar, mondharmonica en accordeon voor zijn rekening en Ron lardeert het  geheel met korte teksten. Muzikaal worden zij bijgestaan door drie muzikale vrienden die begeleiden op o.a. Cajon,  piano en basgitaar. Leo Sienot (Naaldwijk) speelt voor deze gelegenheid sologitaar.

Alle nummers zijn Nederlandstalig, lekker om naar te luisteren of te swingen.

https://www.youtube.com/watch?v=ns2NBqA-v1I