Bert Heerink en Martijn: CLASSIC COUNTRY

Zondagmiddag 20 oktober 2024
Aanvang 16.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Entree 18,00 incl. koffie (cash bij entree)
Aanmelden info@cultuurschuur.nl

Country Roads, Green, green grass of home!

In 2019 speelde Bert Heerink samen met Jan Akkermans band My Brainbox in het Podium in Hoogeveen.

In het voorprogramma speelde een zelfverzekerde jongeman, Martijn van der Zande, zichzelf begeleidend op gitaar, een aantal prachtige Nederlandstalige nummers! Wetend dat er ná jou een rockband losbarst is dat op z’n zachts gezegd “lef’ te noemen. Martijn bleef dan ook in het achterhoofd hangen en kon rekenen op een groeiende belangstelling van zowel eigen publiek als Bert Heerink.

Bert, zelf bekend als zanger van de band Vandenberg ( Burning Heart werd een wereldhit) en later succesvol met o.a Juli July, optredens en toernees met grote orkesten, het inzingen van Disneyfilms waarvan Tarzan en Brother Bear de bekendste zijn en vaak gevraagd gastzanger bij grote projecten waaronder het Pink Floyd Project, zag in Martijn van der Zande, dé man voor een akoestisch project onder de noemer “Classic Country”.

Voor dit programma zijn er een aantal countrynummers bewerkt en wel zó dat er opnieuw, naast het lopende Heroes of Rock,  een akoestisch te brengen repertoire is ontstaan. Van klassiekers als “Country Roads” van John Denver en “Green, green Grass of home” van Tom Jones tot verrassende uitvoeringen van artiesten als Glen Campbell en Linda Ronstadt; de mannen maken er een heerlijke (country) belevenis van!