The Story of BILLY JOEL door Maurits Fondse

Zondagmiddag 18 november
Aanvang 16.00 uur
Entree € 12,- inclusief de koffie
Aanmelden gewenst info@cultuurschuur.nl 

Zanger/pianist Maurits Fondse zingt:
A Life in Songs: The Story of Billy Joel

Maurits is o.a. de vaste pianist van Freek de Jonge..

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’) , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Lullabye, Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 68 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Pubieksreacties: “Het was geweldig!” “A co-worker just told me about your Billy Joel tribute which she saw last night and said was amazing” “Tranen in mijn ogen … Maurits Fondse was in een woord ” FANTASTISCH! ” “Heerlijk was ’t”

Maurits Fondse is een veelzijdig pianist, zanger en songwriter. Hij werkt als vaste pianist (en backing vocalist) voor FREEK DE JONGE en staat ook in 2017 met hem en de voorstelling KOFFE RS in de theaters. In 2018 is er een reprise van DANSEN MET DE VIJAND, waar Maurits de muziek voor schreef en de pianist is in de voorstelling (4 Musical Award Nominaties). Daarnaast speelt hij met BRITTA MARIA en OLEG FATEEV in de voorstelling CHANS ONS VAN SCHOONHEID EN TROOST.