BONY MARONY met veel Rock&Roll

Zaterdagavond: 21 april
Aanvang: 20.30 uur
Entree € 7,= inclusief de koffie
Aanmelden: gewenst maar niet verplicht bij info@cultuurschuur.nl

Bony Marony – Back in time
Op de playlist staan bekende Rock and Roll klassiekers uit de fifties en sixties van o.a. Elvis Presley, Gene Vincent, Ricky Nelson, Carl Perkins, Chuck Berry, Buddy Holly, the Rolling stones, CCR, the Scorpions, the Animals etc…

De naam van de band, Bony Marony, is ontleend aan een nummer van Larry Williams.  Hij bracht dit nummer uit in 1957 en kwam uiteindelijk tot de 14e plaats op de Bilboard top 100. Het nummer staat steevast op de Play list van Bony Marony en wordt bij elk optreden gespeeld.

De band Bony Marony bestaat sinds 2012 en is het beste te omschrijven als een allround coverband met een hele dikke saus Rock and roll in het repertoire!

Het belangrijkste doel van de band is om het publiek herkenbare nummers voor te schotelen waarbij men al gauw mee gaat zingen en dansen…. Kortom een feestje bouwen! 

Bony Marony XL

Sinds het afgelopen jaar 2017 heeft de band een extra troef in handen met de mogelijkheid om de bezetting uit te breiden met vier blazers ofwel met tenorsax, altsax. trompet en trombone.

Hiervoor is er special een set samengesteld met nummers waarin de blazers extra soleren.

Om een maar een paar nummers te noemen, Down by the riverside, You never can tell, Sweet home Chicago en Mustang Sally. Met de toevoeging van XL is het feest helemaal compleet.

 Biografie bandleden

Christian Alsemgeest – Sologitarist (….)

Christian is de benjamin van de band en speelt al gitaar sinds hij kan lopen.

Inmiddels heeft Christian een hele muzikale carrière achter de rug met verschillende bands maar ook als singer/ songwriter heeft hij aardig aan de weg getimmerd. Hoogtepunten waren optredens in het Paard van Troje en Paradiso. Met zijn solo’s geeft Christian de klassieke rock and roll nummers een modern sausje en maakt het tot een herkenbare Bony Marony sound.

Leuk feitje, Christian kreeg zijn eerste gitaar van Wim Fransen, bassist van de bekende Westlandse formatie De Francis brothers! 

Piet Alsemgeest – Lead zanger (1951)

Piet is Leadzanger van de band sinds de oprichting van Bony Marony in 2012. Het begin van de zangcarrière kwam bij toeval tot stand!

Cees Grootscholten, slaggitarist van Bony Marony, en Piet zijn al ruim 50 jaar vrienden.

Cees was al jaren actief in diverse bandjes en beschikt over een eigen oefenruimte . Tijdens een van de oefenavonden waar Piet als toeschouwer aanwezig was vroeg Cees aan Piet of hij niet een nummertje kon zingen omdat de vaste zanger pas later op de avond kwam. Piet kreeg de smaak te pakken en toen later de band uit elkaar viel besloten Cees en Piet om samen een nieuwe band te formeren. Het resultaat is “Bony Marony “ een pure Westlandse rock and roll coverband.

Cees Grootscholten – Slaggitaar (1951)

Cees speelt inmiddels al meer dan 30 jaar gitaar en heeft al in vele Westlandse bandjes gespeeld.

Omdat Cees over een eigen oefenruimte beschikt heeft hij als het om repeteren gaat altijd een “thuis” wedstrijd. Met een van zijn bands, The Barnplayers, heeft Cees nog op een van de allereerste edities van Waterpop gespeeld. Cees zijn gitaarspel kan je omschrijven als rauw en ongepolijst zoals het in de beginjaren van de rock and roll werd gespeeld.

Fred van der Houven – Basgitaar (….)

Fred heeft een rijke muzikale carrière. In de beginjaren vooral als bassist in een band voor bruiloften en partijen. De agenda stond toen zo vol dat hij fulltime met muziek bezig kon zijn. Na deze periode heeft Fred de basgitaar aan de kant gezet en is gaan drummen. Ook bij Bony Marony is Fred als drummer gestart maar sinds het afgelopen jaar 2017 is hij weer terug bij zijn oude liefde de basgitaar.

Richard Riethoven – Drummer (1965)

Richard is sinds 2017 bij de band en heeft daarmee Fred als drummer opgevolgd.

Richard heeft een jarenlange country en rock and roll ervaring en speelde in de band ‘’Illusion’’ en later de ‘’Balance’’. Met deze “Balance” heeft hij in het voorprogramma gestaan van de Country band ‘’Savannah’’ en de ‘’Sara Jory en Band’’, een bekende Pedal Steel speelster uit de USA. Ook waren ze jaarlijks te zien op de Pasar Malam in het Rock Cafe op het Malieveld in Den Haag.