CORNELIS VREESWIJK door de mannen van Cornelissen

Donderdagavond 8 november 2018
Aanvang 20.00 uur
Entree: € 10,= incl. de koffie
Aanmelden: gewenst op mailto:info@cultuurschuur.nl

“Cornelissen” speelt ‘Het mannetje in mijn gitaar’.

Leven en werken van Cornelis Vreeswijk.

‘Cornelissen’ is een jong gezelschap van oude rotten in het vak. Het eerste idee voor de voorstelling ontstond al twintig jaar geleden, maar kwam in een stroomversnelling na het lezen van de biografie over Vreeswijk van Rutger Vahl.

Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, was tekstschrijver, dichter, zanger en muzikant. Verantwoordelijk voor klassiekers als: ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen, maakte hij niet alleen furore in Nederland maar werd hij wereldberoemd in Zweden, waar hij nog steeds op handen gedragen wordt als volkszanger. In Nederland dreigde deze schuinsmarcheerder en drinkebroer met zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu bijna in de vergetelheid te raken, maar daar gaan de mannen van Cornelissen hun muzikale stokje voor steken.

Met de voorstelling ‘Het mannetje in mijn gitaar’ brengt Cornelissen een ode aan het leven en het lijden van deze grootse en groteske Nederlandse singer-songwriter avant la lettre. Een voorstelling waarin zijn liederen, de hits en het minder bekende werk door deze generatiegenoten (opvallend is de grote gelijkenis), met passie en plezier vertolkt zullen worden voor zowel de liefhebber als degene die nog onbekend zijn met de liedjes van Vreeswijk.

De mannen van “Cornelissen” hebben stuk voor stuk decennia aan ervaring op hun palmares.
Frans de Wit, spel en zang, speelt al bijna 30 jaar professioneel toneel bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, het Ro-Theater en Het Amsterdamse Bostheater en was te zien in tientallen films en tv-series, van ‘Loos’ van Theo van Gogh tot ‘Grijpstra en de Gier’ en ‘Dokter Tinus’. Daarnaast speelt hij sinds 1980 in diverse bands.

Friedrich Hlawatsch, gitaar, viool, mandoline en zang. Speelde o.a. in ‘CCCinc’, ‘Slumberlandband’ en ‘Drie Heren, componeerde muziek voor de tv-series ‘Mus’ en ‘Vliegende Koffers’ en heeft nu, naast ‘Cornelissen’, het project ‘Die Niederlieder’, Nederlandse liederen vertaald in het Duits.

Fred Kienhuis, gitaren, zang en kenner van populaire muziek. Zanger/gitarist van The World War Rockers, The Jack of Hearts. Samen met Friedrich gespeeld met de Droomooms, The Blue Moon Boys, en Trio Royal.

Jarenlang studiowerk gedaan en muziek voor tv, reclame en film gecomponeerd en geproduceerd.