ELLY & RIKKERT, met 50 jaar liedjes

Zondagmiddag 3 november 2019
Aanvang 16.00 uur
Entree: € 12,= inclusief de koffie
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl

Zeer de moeite waard! Denk zeker niet dat Elly&Rikkert alleen christelijke liedjes brengen, of alleen voor kinderen!
het is een prachtige voorstelling met veel herkenning!
elly-en-rikkert

Elly &Rikkert met CONCERTEN VOOR VOLWASSENEN

Veel mensen kennen Elly & Rikkert Zuiderveld van hun kinderliedjes en de concerten die ze voor kinderen spelen.
Zo wordt wel eens uit het oog verloren dat zij daarnaast ook al hun leven lang liedjes maken en optreden voor de ‘grote mensen’.

Tijdens deze concerten spelen Elly en Rikkert een keuze uit hun liedjes van de afgelopen 50 jaar. Van hun eerste beginjaren tot nu toe, waaronder hun beste liedjes, zoals die van hun laatste cd ‘In het voorbijgaan’.

Van vrolijk en uitbundig tot verstild poëtisch, luisterliedjes met een boodschap en cabareteske intermezzo’s: momenten om te overdenken en pittige maatschappijkritiek.
Iedereen die zo’n avond meemaakt is na afloop enthousiast, ontroerd of uitgedaagd.

Gelukkig ontdekt nu ook de generatie jonge mensen die met hun kinderliedjes is opgegroeid, de inhoud van hun repertoire voor de volwassenen.
Zij zingen tekstueel hoogstaande liedjes, maar ook muzikaal valt er een hoop te genieten, mede dank zij hun begeleider Jan Borger op keyboards en accordeon.

Al zo’n 50 jaar lang schrijven ze hun liedjes en treden ze op, overal in Nederland en België.
Oorspronkelijk los van elkaar begonnen, Elly Nieman met haar sprookjesachtige en Rikkert Zuiderveld met zijn cabareteske liedjes, vormen ze sinds hun huwelijk in 1968 een duo.

In die tijd hebben zij zo’n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ’30 Jaar Onderweg’.

De meest recente cd: ‘In het voorbijgaan’.

Een deel van hun werk is speciaal voor kinderen, zoals de musicals ‘Het Oinkbeest’, ‘De sleutel van Andermansland’ en cd’s als ‘Gefeliciteerd’ en ‘Een gat in de lucht’. Aan het tv-programma ‘De Ark van Stekeltje’ hebben ze acht jaar lang meegewerkt, en Elly deed vijf seizoenen lang de tv-serie ‘Elly en de Wiebelwagen’.

Sinds een aantal jaren schrijven ze ook boeken. Elly publiceerde diverse kinderverhalen, Rikkert bundelde oneliners en diergedichten. In 2006 is er het boek ‘Vrije Vogels’ verschenen over het leven en werk van deze liedjesmakers en –zangers.

Van Rikkert verscheen een verzameling liedteksten, plezierdichten en sonnetten: “De dikke Rikkert’, een bundel met sonnetten: ‘Adam zaait radijzen’. Daarnaast is hij wekelijks als dichter te horen op NPO radio 1 in het programma ‘Dit is de dag’.

Elly’s laatste boek: ‘Een lied voor alle vrouwen’.