Frenk van Meeteren, blues, jazz en calypso

Zaterdagavond 30 september 2017 (onder voorbehoud van)
Aanvang 20.30 uur
Entree € 7,= inclusief de koffie
Aanmelden: gewenst maar niet verplicht info@cultuurschuur.nl

Frenk is vorig jaar gevraagd voor de bekende Dutch Swing College Band, dat betekent dat hij ook regelmatig met hen optreedt en het optreden in de Cultuurschuur eventueel nog verschoven kan worden naar een andere datum.

Frenk speelt en treedt al op sinds z’n vijftiende met de gitaar en mondharmonica en raakte al vroeg geinteresseerd in jazz, blues en andere soorten “78-toeren”-muziek.

Hij deed het conservatorium en speelde behalve met z’n eigen stringband Crooks (tournee’s in Rusland en Hongarije in de jaren 80) in de folkgroep King’s Galliard (jaren 70) en de Gangbusters (jaren 80 – 90) op de Boulevard of Broken Dreams (nu de Parade).

In Den Haag verzorgde hij vele sessies in het lokaal Vredebreuk en het Syndicaat.

Er wordt weinig gebruik gemaakt van repertoirelijstjes, meestal borrelen de nummers in een soort vanzelfsprekende volgorde op uit z’n hoofd. Soms komt er iets langs wat nog niet eerder bestond en weer ophoudt te bestaan als het eindakkoord geklonken heeft.

Kortom het wordt weer een avond vol ongecompliceerd genieten, zoals dat ooit was in de jaren zestig/zeventig en zoals regelmatig gebeurt in de Cultuurschuur.