GIJS LEMMEN: Fingerpicking&Style Facts

Zondagmiddag 24 maart 2024
Entree € 10,00 inclusief de koffie en 1 drankje
Aanvang 16.00 uur, zaal open 15.30 uur
Aanmelden; info@cultuurschuur.nl


Gijs Lemmen  bezit een niet te onderdrukken passie voor gitaren & muziek. In 2019 trok hij met zijn instrumenten langs een aantal kleine theaterzaaltjes van Nederland met het instrumentale gitaarprogramma “WORLD OF GUITARPICKING & STYLE FACTS”.

Door het geslaagde verloop van vernoemd programma komt er in het seizoen 2023–2024 een vervolg van “WORLD OF GUITARPICKING & STYLE FACTS”.

In deze editie is tevens een item met extra muziekgast toegevoegd. Deze toegevoegde waarde geeft een extra boost in de afwisseling van het programma.

Als vaste ondersteuning is ook Elly Swets  (basgitaar) weer van de partij.

“Guitar-/Fingerpicking” is een gitaarstijl waarbij melodie, ritme & bas tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld. Men zou kunnen stellen: de manier waarop de piano wordt bespeeld, maar dan op gitaar. De stijl levert bij uitstek echte luistermuziek op in de traditie van o.a. Chet Atkins. In dit programma wordt tevens e.e.a. vertelt over deze speelstijl.

Gijs Lemmen speelde in de jaren 70 bij de formatie “The Tumbleweeds”, waarmee een nr. 1 hit (“Somewhere Between”) werd bereikt. Van daaruit ontstond het studiowerk voor o.a. Boudewijn de Groot, Ilse de Lange, etc.  Later werden een aantal solo CD’s  gerealiseerd.