GIJS LEMMEN: Fingerpicking&Style Facts

Zondagmiddag 24 maart 2024
Entree € 10,00 inclusief de koffie en 1 drankje
Aanvang 16.00 uur, zaal open 15.30 uur
Aanmelden; info@cultuurschuur.nl

Gijs Lemmen  bezit een niet te onderdrukken passie voor gitaren & muziek. In 2019 trok hij met zijn instrumenten langs een aantal kleine theaterzaaltjes van Nederland met het instrumentale gitaarprogramma “WORLD OF GUITARPICKING & STYLE FACTS”.

Door het geslaagde verloop van vernoemd programma komt er in het seizoen 2023–2024 een vervolg van “WORLD OF GUITARPICKING & STYLE FACTS”.

De instrumentale gitaarmuziek van GIJS LEMMEN & CO, verder bestaande uit:
Elly Swets – bass en Wim Klein – drums, loopt als een rode draad door het programma.

Er wordt gitaarmuziek gebracht van o.a. Chet Atkins, Tommy Emmanuel en ook  40/50-er  jaren Swing.

Als extra gasten zijn toegevoegd:

JOE SIXPACK (50’s guitar) ,
ERIK DE JONG (Fingerstyle-guitar)
KEES ELSMAN (Chromatic Harmonica)

“Guitar-/Fingerpicking” is een gitaarstijl waarbij melodie, ritme & bas tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld. Men zou kunnen stellen: de manier waarop de piano wordt bespeeld, maar dan op gitaar. De stijl levert bij uitstek echte luistermuziek op in de traditie van o.a. Chet Atkins. In dit programma wordt tevens e.e.a. vertelt over deze speelstijl.

Gijs Lemmen speelde in de jaren 70 bij de formatie “The Tumbleweeds”, waarmee een nr. 1 hit (“Somewhere Between”) werd bereikt. Van daaruit ontstond het studiowerk voor o.a. Boudewijn de Groot, Ilse de Lange, etc.  Later werden een aantal solo CD’s  gerealiseerd.