Hans van Gorp brengt mooie bekende liedjes

Donderdagavond 25 januari 2024
Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree 10 euro incl. koffie en 1 drankje (cash bij entree)
Aanmelden info@cultuurschuur.nl

Boudewijn de Groot, Cornelis Vreeswijk, Robert Long en meer

Hans van Gorp………”Kent U deze nog”

 Al 40 jaar hanteert Hans het aloude handwerk van de  troubadour, het vermaken van mensen met mooie liedjes. Puur in zijn presentatie, warm in klank en intens in zijn boodschap.

Hans verstaat de kracht van de eenvoud in zijn ode aan de kleinkunst. Zijn warme stem neemt je ogenblikkelijk mee in de wereld van de magie van verhalen en ruw schurende vertellingen over het leven. Met Brabantse bevlogenheid brengt hij met zijn zang en gitaarspel een ontwapenend programma.

In de opbouw put hij uit meer dan een halve eeuw kleinkunst van prachtig geschreven liederen van Boudewijn de Groot, Cornelis Vreeswijk, Robert Long tot aan onze Vlaamse buur Miel Cools. Creëert intimiteit alsof je aan de keukentafel zit. Hij zet zijn publiek in de luisterstand en houdt hun aandacht vast. Daar zorgen zijn zorgvuldig uitgekozen opbouw, afwisseling en herkenning in de liederen wel voor. Maar ook zeker de eigen nummers zijn een aanrader, zoals het lied

“Langs de Leie “ingeleid met een persoonlijk verhaal over een jeugdliefde.

De interactie met het publiek vindt hij belangrijk en er is dan ook de mogelijkheid om in de pauze van het programma suggesties voor bepaalde nummers aan te dragen.

Na een optreden van Hans gaan de meeste mensen met een lichter hart weer naar huis.