Jan de Bruijn singersongwriter

Zondagmiddag 15 april
Aanvang 16.00 uur
Entree 7,= inclusief de koffie
Aanmelden gewenst, niet verplicht info@cultuurschuur.nl

Jan de Bruijn, van The Crew, van The Gonnabee’z en speelde met vele diverse bekende muzikanten

Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan veertig jaar uit het hoofd en uit het hart. In de jaren tachtig leidt hij The Crew, de rhythm & blues band waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit.

Begin jaren negentig start Jan een nieuwe band, The Gonnabee’z, opnieuw een Vlaams-Nederlandse combinatie en opnieuw met zwager Pieter van Bogaert op de toetsen. Maar nu met veel meer eigen werk. De nummers zijn steviger dan men van hem gewend is. Vooral in de ballads toont Jan zijn vermogens als songwriter.

In 2013 brengt Jan voor het eerst het langverwachte soloalbum uit. The Long Way Home wordt breed omarmd als “het beste wat Jan tot nu toe heeft gemaakt”. Drie jaar later komt de opvolger Bittersweet. Insiders die al enkele opnames konden horen, slaan dit album nog hoger aan.

Het jarenlang spelen met anderen bracht Jan tijdens vele concerten en tournees in tal van landen, zoals Belgie, Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Malta, Zuid-Afrika en de Caraïben. Deze enorme, brede, internationale werkervaring heeft absoluut bijgedragen aan de unieke, muzikale ontwikkeling van Jan als gitarist, zanger en songwriter

rijke, internationale carrière
Jan de Bruijn is een goede gitarist met een geweldige stem en een even dienstbare als onvermijdelijke podiumpersoonlijkheid. Hij deelde tot nu toe podia en studio’s met o.a.
Johnny Copeland
Calvin Owens
Jerry McCain
Otis Clay
Jo Lemaire
Bløf
Blue Blot
Raymond van het Groenewoud
Walter Lavent
Albert Collins
Eddy C Campbell
Jerry McCain
Oscar Benton
Rob Hoeke
Big Time Sarah
Corry Konings
Benny Neyman
De Kermisklanten
Frank en Mirella
Otis Grand
Gerainth Watkins
Brendan Croker
Thé Lau