JAZZ, FOLK EN AMERICANA met EVRIN

ZATERDAGAVOND 28 MAART 2020
Aanvang: 20.30 uur 
Entree € 7,= inclusief de koffie
Aanmelden:info@cultuurschuur.nl
Met een gastoptreden van de beste Jazz/Gypsy gitarist van Bali!
evrin
EVRIN bestaat uit Eefje en Riny en samen vormen ze Evrin, hun muziek is Jazz/Folk/Americana. Ze hebben het afgelopen jaar behoorlijk wat opgetreden (Nederland, België, maar ook onlangs op verschillende plaatsen in Bali Indonesië), sinds hun 1e album ” Be Still” uit is. Ook o.a. 2 x in ” De Amer ” ( Zummer op zien Zundags ), en  1 x als voorprogramma van 1 van hun favorieten ” Dayna Kurtz “,

Achter Evrin gaan jazz-en blueszangeres Evi Terschegget en singer-songwriter Riny Raijmakers schuil, een stel dat elkaar 4 jaar geleden tegen het lijf liep en besloot hun verschillende invloeden te bundelen in een folkrootsy mix van Americana, Blues, Jazz en Country.

Al snel ontstond er een organische mix van de jazzy/bluesy stem van Evi, die haar inspiratie haalt uit Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Amy Winehouse, Joni Mitchell en singer/songwriter Riny die zich laat inspireren door o.a. Bob Dylan, Tom Waits, Ry Cooder en John Hiatt.

In 2015 bracht Evrin in eigen beheer hun 1e cd “ Be Still “ uit.

De songs zijn een road trip door het muzikale landschap van stijlen die Eefje en Riny bindt, maar tevens ook een eerbetoon aan de artiesten die hen inspireerden en nog steeds inspireren, ze voeren je terug naar de jaren 70,60 en soms zelfs decennia verder terug in de tijd.

Het zijn muzikanten die platgetreden paden mijden en gewoon hun eigen gang gaan, niet in een apart hokje te stoppen.