MATIZ met ballads, up-tempo en instrumentals

Zondagmiddag 10 maart 2024
Aanvang 16.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Entree: 10 euro, inclusief de koffie en een drankje
Aanmelden info@cultuurschuur.nl

Muziek uit Schotland, Cuba, Macedonië, Libanon, Spanje met bezieling!

Matiz heeft inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd als het gaat om diversiteit. Het repertoire bestaat uit een brede waaier van ballads, up-tempo songs en instrumentals. De groep verdiept zich altijd grondig in de diverse stijlen waarin ze spelen. Daardoor krijgt hun muziek de juiste tango-touch, of nèt die kruidige gypsy-drive. En in de Franse musette glorieert de accordeonist met specifieke loopjes.

Matiz betekent in het Spaans kleurrijk, en dat wil de groep ook tonen: de kleurschakeringen in de muziek van onder andere Schotland, Cuba, Macedonië, Libanon, Spanje. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar de hoofdzaak is: BEZIELING. En dat zie je ook terug in hun spetterende performance.

De bezetting van de achtkoppige groep: Joop Janssen op gitaren en mandoline, John Damen accordeon en klarinet, Sofie van Rooijen contrabas en percussie, Koen Dekkers viool, Twan Wijnhoven percussie, Pantaleon Hajenius speelt alles wat op een fluit lijkt. De leadvocalisten zijn Brenda Nijsen en Martin Houkes. Matiz is, met veel oog voor detail, altijd boeiend. En de up-tempo nummers, mateloos energiek. Komt Matiz zien en horen!