Middeleeuwse muziekgroep: SLAG ENDE STOOT

Middeleeuwse muziekgroep SLAG ENDE STOOT

Zondagmiddag: 24 april 2016
Aanvang 16.00 uur
Entree € 7,= inclusief de koffie
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl of 06-12031522
(aanmelden wenselijk maar niet noodzakelijk)

middeleeuws web16

De Groep SLAG ENDE STOOT zijn bij heel veel podia en festivals in binnen- en buitenland heel bekend. Zij hebben ook div. keren opgetreden op het Folkwoods festival en zijn zelfs gevraagd voor Lowlands. De eerste cd was met 4 extra oplages een ware bestseller, ook de tweede cd is practisch uitverkocht. Het  gekke is dat hier in het westen, notabene waar ze zelf wonen, men nauwelijks bekend is met middeleeuwse muziek en medieval folk en er zich vaak ook geen voorstelling van kan maken.

Men denkt dan vaak aan monnikengezang en wat saai gepingel. Dan krijg je vragen van: Is het klassiek?? Is het oude muziek?? En als zij dan zeggen dat het ouder is dan “oude muziek” (want de zgn. “oude muziek” gaat niet verder terug dan de renaissance) en absoluut niet saai maar juist heel divers, vrolijk en heel opzwepend, dan begint men toch nieuwsgierig te worden. En hoort men het dan, dan zijn de reacties altijd enorm verrast en enthousiast.

Na de eerste twee succesvolle albums van Slag ende Stoot met de titels “Vermaeckgroep” en “Omagen”, waarvan het album “Vermaeckgroep” maar liefst in 4 extra oplagen is verschenen, brengt de groep nu haar langverwachtte derde album uit.

Met deze nieuwe cd met de titel “The lord is having a feast” doet Slag ende Stoot haar reputatie van veelzijdig, sprankelend, ontroerend, vrolijk en opzwepend weer volledig eer aan. Met indrukwekkende muziek uit het oude Griekenland, opzwepende traditionele muziek uit Hongarije, ondeugende middeleeuwse liederen van de Lage Landen, een fraaie ballade uit het oude Engeland, Oosters klinkende Sefardische muziek en vrolijke middeleeuwse dansmuziek uit Frankrijk en Spanje. Dat de muziek van Slag ende Stoot dikwijls ook onder de noemer Medieval Folk valt, bewijst de groep ook weer op deze cd – waar naast volledig authentieke middeleeuwse – en renaissance muziek en teksten, ook weer een aantal zelfgeschreven teksten zijn op de authentieke historische melodieën, alsook geheel zelfgeschreven teksten en melodieën die men voor het gehoor evenwel zo in de middeleeuwen zou kunnen plaatsen. In dit concert wat, net als het nieuwe album, de titel “The lord is having a feast” draagt, zal Slag ende Stoot hun nieuwe album presenteren.