PIETER JOUKE met try-out LAARS LAPPEN

Donderdagavond 29 oktober 2020
Aanvang: 19.30-20.30 uur of 21.15-22.15 uur
Entree: 10,= inclusief de koffie
Aanmelden verplicht: info@cultuurschuur.nl
(Vanwege corona is er minder publiek en dus 2 optredens)

11032020 – delft, laars lappen, pieter jouke,
imp. Willem
© Thierry Schut

In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn” en ‘…zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.

Allergie informatie: De voorstelling bevat: humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van: een mening en muziek.

Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al.

‘GA DIE MAN ZIEN’ aldus Dolf Jansen

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Pieter Jouke: tekst en spel
Annelies Herfst: regie
Thierry Schut: Fotograaf

www.pieterjouke.nl

Evt. extra quotes: 

“Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet” Daniël Arends ‘Prima verhalen en thema’s waar iedereen zich wel iets bij kan voorstellen’ en ‘… onophoudelijke stroom van grapjes, woorden en

taalkunstjes…’ – cabaret.nl 

‘In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke

boel zijn.’ en ‘… grappen schrijven kan hij zeker’– Volkskrant 

Trailer van Gloeiende Plaat (zijn vorige voorstelling): https://youtu.be/slaJ1CXC4l0