PIETER JOUKE try-out GLOEIENDE PLAAT

Donderdagavond: 24 januari 2019
Aanvang: 20.00 uur
Entree € 10,= inclusief de koffie
Aanmelden gewenst: info@cultuurschuur.nl

Pieter Jouke die met regelmaat op t.v. te zien is doet voor de derde keer z’n try-out in Cultuurschuur!

21082017 © Thierry Schut Fotografie
delft, Pieter Jouke, portet, water, portrait

In zijn nieuwe voorstelling ‘Gloeiende plaat’ neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer.
Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen. Dat doet hij door vragen op te werpen. U mag daarop antwoorden. Maar u mag zich ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer.
Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein.
Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen eruit in deze voorstelling. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd.
Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Houd u vast. En hem.
De première vindt plaats op 10 februari 2019 in De Kleine Komedie A’dam

De pers over Pieter Jouke algemeen:

“…Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”.”… zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…” NRC ****

“Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet”

Daniël Arends over Pieter Jouke

‘Jouke heeft met zijn taalkronkel een surrealistisch universum voor zichzelf geschapen, waarvan het publiek kan meegenieten…meestal geniaal taalgrappig’.
Patrick van den Hanenberg Volkskrant

“Pieter Jouke is de koning van de onomatopee, permanent ondersteunt hij zijn vertellingen met die klanknabootsingen. Dan gaat het vrrroemmm (auto) of kggggggggt (brekende neus). Aan al geslaagde grappen knoopt hij doorlopend onderliggende komische toevoegingen vast”. Dagblad van het Noorden ****

 “Wat volgt is een aaneenschakeling van fantastische onzin”. “…zijn maffe opmerkingen zijn wel goed voor minstens vijftien minuten aan geniale hersenschudders” Volkskrant

“Pieter Jouke is de man van de slimme gedachtes…Er zitten veel fraaie doordenkers in ‘tot nu toe’ Parool