Pieter Jouke: try-out van DINGEN DIE IK DACHT

donderdagavond: 3 november 2016
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree: 10 euro inclusief de koffie
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl of 06-12031522

03092015 © Thierry Schut Fotografie delft, pieter jouke, cabaretier  PJ - Willem
03092015 © Thierry Schut Fotografie
delft, pieter jouke, cabaretier
PJ – Willem

Soms denk je dingen voor een tijdje en dan blijkt het helemaal niet waar te zijn. Of juist wel. Pieter Jouke (1973) dacht heel veel en zal u vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. ‘Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme’ en ‘geniaal taalgrappig’– aldus de Volkskrant. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen. Jouke is, in de loop der jaren, ook uitgegroeid tot een prachtige verhalenverteller.

Dingen Die Ik Dacht is alweer het vierde soloprogramma van Pieter Jouke. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en zit hij bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s. Jouke loopt marathons (is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns en ambassadeur voor Onderwijs On Stage), schrijft humoristische boeken en is één van de drie breinen achter Burorenkema.nl (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

De pers over Jouke:

‘In zijn derde show, Tot nu toe, is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn’ – NRC ****

‘Pieter Jouke laat je luisteren, nadenken maar vooral veel lachen’. – 1erang.nl ****

‘Soepele en ontspannen interactie’– Dagblad van het Noorden ****

‘Pieter Jouke is de man van de slimme gedachtes…Er zitten veel fraaie doordenkers in’ – Parool ***

‘…met intelligentie, zelfspot en fijne grappen brengt hij op heel ontspannen wijze een soort van aandoenlijke ode aan de beperkingen van de mens’. – Cabaret.nl

www.pieterjouke.nl