RAMSES-DE LIEDEREN door Guus Westdorp

Zondagmiddag 15 oktober 2017
Aanvang 16.00 uur
Entree: € 10,- inclusief de koffie
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl  

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’
Met zijn (solo)voorstelling ‘Ramses-de liederen’ brengt Guus Westdorp een muzikale ode aan het werk van levenskunstenaar Ramses Shaffy met wie hij jarenlang bevriend was.

Guus Westdorp Ramses

Guus Westdorp is pianist, zanger, componist, arrangeur en tekstschrijver. Hij deed zijn studie aan het Kon. Conservatorium Den Haag (piano klassiek) en Rotterdams Conservatorium (zang lichte muziek)

Guus werkte voor o.a.Toon Hermans, Liesbeth List, René Froger, Vicky Brown, Lisa Boray, Mathilde Santing, Harry Slinger, Bruno Brel, Micheline van Hautem en Steve Ross (U.S.A.).

Guus maakte composities zoals o.a. ‘Blijf bij mij’ (Paul de Leeuw en Ruth Jacott 1993), leader ‘En de wind zong…’ documentaire Toon Hermans, ‘Paniek’ Kinderen voor kinderen 15, ‘Als je wilt leven’ Knoop in je zakdoek en de ‘ Hymne van Delft’.

Guus brengt in de Cultuurschuur: De Liederen van Ramses:

Guus Jong met Ramses

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.  

Met zijn (solo)voorstelling ‘Ramses-de liederen’ brengt Guus Westdorp een muzikale ode aan het werk van levenskunstenaar Ramses Shaffy met wie hij jarenlang bevriend was. Uitbundig, ingetogen en gelardeerd met anekdotes voert hij u door velden van vurige liefdes, maar ook langs grachten, in nachten vol eenzaamheid en verlangen. En dan lijkt het weer even of Ramses door de zaal waart….