ROSAN BRINGS AFRICA-TOURS

Donderdagavond 26 oktober 2017
Aanvang 20.30 uur
Entree € 10,= inclusief de koffie
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl(gewenst, niet verplicht)

Afrikaanse muzikanten zijn een paar weken in Nederland en doen ook de Cultuurschuur aan! Unieke gelegenheid om daarbij te zijn!

De Rosan brings Africa-tour is opgericht door Nederlandse bassiste Rosan Asmussen. Ze kwam op dit idee nadat ze vorig jaar met The Voice-winnares Iris Kroes door het land tourde.

Ze ging dit jaar naar Afrika voor inheemse inspiratie, op zoektocht naar de diepte van haar eigen geluid. In Patrice Lumumba (een klein dorpje in Mozambique) heeft ze haar debuutalbum opgenomen samen met lokale muzikanten. Inmiddels is ze weer terug en gaat ze tijdens de Rosan brings Africa-tour haar album releasen. Er komen muzikanten speciaal voor deze tour uit Afrika naar Nederland.

“Samen muziek maken op z’n Afrikaans vanuit de tenen”, dat is het motto. “Muziek is een deel van het sociale leven. Dans en muziek versterken elkaar, samen, vraag en antwoord, genieten, voelen en loslaten”, aldus Rosan.

Rosan speelt basgitaar en zingt o.a. in haar eigen muziektaal die ze speciaal voor de ritmiek van haar muziek bedacht heeft. Haar bandleden staan in Afrika met beide benen in de muziekwereld en spelen met bekende Afrikaanse artiesten zoals Jimmy Dludlu en Stewart Sukuma.

Haar band bestaat uit:

Rosan Asmussen (NL): basgitaar, zang
Betty Pietersz (Aruba): lead- en achtergrondzang
Matchume Zango (Mozambique): timbila, mbira, percussie, zang
Thapelo Motshegwe (Zuid-Afrika): toetsen
Djibra Mussa (Mozambique): drums

www.youtube.com/watch?v=0pFBwUMbFnc

www.rosanasmussen.nl