SIMONS met Nederlandstalige Folk(Rock)

Zondagmiddag 16 februari 2020
Aanvang 16.00 uur
Entree € 7,= inclusief de koffie
Tijdig aanmelden: info@cultuurschuur.nl
De muzikanten komen van ver en bij onvoldoende aanmeldingen gaat het optreden niet door!

SIMONS speelt een grote schat aan eigen nummers maar ook nederlandstalige bewerkingen van nummers van bekende muzikanten bv “If I should fall behind” van Bruce Springsteen, “Little lion man” van Mumford &Sons, “Dimming of the day” van Richard Thompson en “Never going back”van Fleetwood Mac.

Simons bestaat uit:
Pieter Simons op accordeon. Tevens, leadzanger, tekstschrijver, componist, en naamgever ( ex muziekgroep Parelmoer)

  • Charles van Dommelen, op basgitaar, mondharmonica, doedelzak, strijkpsalter, whistle en low-whistle en zang, (ex muziekgroep Mallemoer).
  • Lambert Bongers, op gitaar, piano, mandoline steelgitaar en zang. (lid van de Venlose Fleedwoodmac Tribute band).
  • Wim Kauffman, verantwoordelijke voor een “kleurrijke” en gevarieerde percussie (Studio Iris en lid van de groep ColneyHatch)

SIMONS maakt een aantrekkelijke mix van ontroerende, humoristische, ingetogen en uitbundige liederen in Folk(rock)-Stijl, kortom er wordt gezorgd voor een afwisselend en boeiend programma.

Een paar liederen verdienen wat extra woorden zoals:

In het ingetogen genre het lied “ ’n Nieuwe Papa”, in treffende bewoordingen wordt op indringende wijze beschreven hoe een kind de dupe kan zijn, in dit geval “is” van steeds weer een nieuwe vader, vaak een gevolg van een lastige scheiding.

“Marjolein” is een vrolijke emotionele lofzang; dit lied geniet ruime bekendheid en is regelmatig op regionale zenders te horen.

De Nederlandstalige- en dialectteksten zijn geschreven door Pieter Simons, zoals ook grotendeels de muziek van zijn hand is. De teksten zijn gevoelig, satirisch en uiteraard ook vaak vrolijk.

De groep wordt geroemd voor de veelal meerstemmige zang, de passievolle inzet en de warme meeslepende muziek. Daarnaast valt duidelijk op dat er talrijke muzikale variaties aan bod komen, van cajun en folkrock tot ingetogen luistermuziek (en soms zomaar een meezinger)

Pas geleden is van SIMONS een mini CD uitgekomen met daarop 4 aansprekende nummers van recente datum.

Om een indruk van de uitstraling van “SIMONS” te krijgen kunnen de volgende bronnen geraadpleegd worden:

’n Nieuwe Papa: https://www.youtube.com/watch?v=BbjRMD1X1QA

Lifeversie van “Marjolein” : https://www.youtube.com/watch?v=9ZammTK0jFI.

  • Een zeer originele, Nederlandstalige bewerking van Fleedwoodmacs “Never going back again” is te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=HNhyAXxV_fk.
  • De volgende clip op You Tube(over Grubbenvorst e.o.) benadrukt de satirische kant van “SIMONS” : https://www.youtube.com/watch?v=sJPmNkQwGW8