TEE BEE BROWN Blues&Ballads in je Moerstaal

Donderdagavond  24 oktober 2019
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,= inclusief de koffie
Aanmelden gewenst info@cultuurschuur.nl

Tee Bee Brown is de podium identiteit van Singer/Songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht ZH. Bezeten van muziek in het algemeen en de Blues in het bijzonder ging hij op latere leeftijd gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaar leraar schreef hij zijn eerste song, en vanaf dat moment was er geen houden meer aan.

Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben in verschillende bands begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie :

TeeBeeBrown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje en werden in eigen beheer ook een paar Engelstalige CD’s uitgebracht.

Een van de hoogtepunten was het optreden in Theater de Willem te Papendrecht in oktober 2010. Voor het eerst speelde de band toen “in tegenstelling tot de rest van het programma” een Nederlandstalig nummer van de hand van Teus. De reacties daarop waren overweldigend en Teus begon een nieuw repertoire samen te stellen, waarvoor hij veel van zijn eerdere werk voorzag van Nederlandstalige teksten.

Hij begon met het samenstellen van repertoire voor een programma dat de titel : “Blues & Ballades in Je Moerstaal” moest gaan krijgen.

De meeste nummers hebben een autobiografisch karakter en worden dan ook met anekdotes aan elkaar gepraat.
In maart 2012 benaderde hij Michel Tent, met de vraag of hij openstond voor andere muzikale projecten. Michel stemde toe en begin april begonnen zij met het instuderen van het materiaal.

Eind 2013 deed Teus als songwriter mee aan het TV programma “the Hit” en mede hierdoor belande hij in de wereld van Singer/Songwriters en Dichters. Samen met Michel als vaste begeleider is er de laatste 5 jaar veel opgetreden in Delft, Zeeland, Rotterdam,den Haag, Gorinchem, Veenendaal kortom door het hele land als duo.

“Blues & Ballades in Je Moerstaal” Deze CD met 13 authentieke tracks is vanaf april 2018 te koop tijdens optredens en te bestellen via debruin.teus @gmail.com

Teus de Bruin  –           Componist, Zang, Gitaar

Michel Tent                 –           Gitaar, Mondharmonica en Backings