The Branch met nummers uit de pophistorie

Zondagmiddag: 09 april
Aanvang: 16.00 uur
Entree: 7,= inclusief de koffie
Aanmelden gewenst, maar niet noodzakelijk (beperkt aantal plaatsen) info@cultuurschuur.nl 06-12031522The Branch web15

The Branch is een semi-akoestische band, met veel akoestische gitaar en samenzang, bas en percussie. De band speelt op eigen wijze, maar altijd herkenbaar, oude en nieuwe(re) liedjes uit de pophistorie, plus enkele eigen nummers. 

De bandleden van The Branch hebben allemaal een ruime ervaring in het spelen in bands. In 2013 neemt zanger-gitarist Timo het initiatief voor een nieuwe semi-akoestische coverband. Ook wil hij met de band sommige eigen liedjes gaan spelen. Hij heeft een tijdje daarvoor als singer-songwriter Timber een CD gemaakt met eigen muziek. Via advertenties in de “muzikantenbank” vindt hij gitarist Rick en percussionist Ivo. Bassist Pieter-Jan kent Timo nog uit een vorige band. Rick kent via via zanger-gitarist Bob en dan is de band compleet.

In 2014 doet de band zijn eerste try outs op een open podium en in een huiskamer. Dit levert veel enthousiaste reacties op en direct een eerste ‘echt’ optreden. In het najaar worden demo-opnames gemaakt in Studio Moskou in Utrecht. Het resultaat kunt u beluisteren op www.the-branch.nl. Inmiddels treedt de band regelmatig op.

The Branch speelt semi-akoestische pop, met wortels in de klassieke popmuziek uit zestiger en zeventiger jaren en vertakkingen naar singer-songwriter, blues, rock en zelfs country. Veelal worden bekende nummers gespeeld, soms wat minder bekende, aangevuld met een paar eigen nummers. Het gaat om oud en recenter werk. Denk bijvoorbeeld aan The Beatles, Crowded House, John Mayer, James Taylor, Jack Johnson, Ed Sheeran, Alanis Morissette, etc. Aan de covers wordt meestal een eigen draai gegeven, maar altijd zo dat het nummer herkenbaar blijft.

Bezetting is: drie akoestische gitaren, akoestische percussie, een elektrische basgitaar (niet hard) en drie stemmen met veel samenzang. Af en toe wordt er een elektrische gitaar bij gehaald. De muziek kan als achtergrond dienen, maar luisteren meeklappen of –zingen mag natuurlijk ook.