Theater Helden speciaal voor kinderen van Framblij

THEATER HELDEN 

In samenwerking met Plukkerij Framblij

Zaterdagmorgen 23 juli 2016
Aanvang 11.00 uur en/of 12 uur
Entree: € 4,= voor kinderen en 5,= volwassenen
Reserveren: info@cultuurschuur.nl
of 06-12031522

helden en Annie
Theater HELDEN
Theater Helden met Spek en Bonen is eerder opgevoerd in de Cultuurschuur en was een bijzonder groot succes! Wat een Helden zijn de spelers! Dat je dat kan en durft. De voorstelling is zo puur gebracht en zo puur gespeeld dat de Cultuurschuur er bijzonder trots op is dat deze Helden nog een keer komen, maar nu speciaal voor de kinderen van Plukkerij Framblij.

SPECIAAL VOOR DE KINDEREN VAN FRAMBLIJ
Elke woensdagmiddag en zaterdagmorgen is het heel druk met de kinderen die het bio fruit willen plukken bij Framblij. En ook is het leuk als deze kinderen in aanraking komen met de speciale doelgroep, die Theater Helden is. Het is ontroerend en mooi en leerzaam!

Petra van MIl is de regisseuse van dit stuk en oefent  iedere dinsdagavond in de Rozenhof in Naaldwijk. In de voorstelling spelen mee Nicole, Harry, Ludwien, Paul, Manu, Klazien, Cees en Nel.

Annie Makkink, schrijfster van het boek
Annie Makkink is bekend van de Leesbus, een leesmethode die zij zelf ontwikkelde en waarvoor ze onder de naam Annie Keuper zo´n 25 boeken schreef, waarvan het boek klank-letterboek ‘Kijk mijn letter’ nog steeds populair is. In 1998 verscheen Helden op sokken, met illustraties van Marit Törnqvist. Een sprookjesachtig verhaal over een meisje met tien broers, dat met haar kat de wereld verkent.

‘Wijd is de wereld
Het land en de zee
De aarde draait rond
De maan wandelt mee.’

Petra van Mil
‘Het boek Helden op sokken van Annie Makkink heeft mij geïnspireerd om deze voorstelling te maken. Er zit heel veel in dit mooie verhaal over een zus en alleen maar broers. Een boek die levens heeft veranderd, vertelde Annie mij. Voor mij gaat het verhaal over een zoektocht naar jezelf, over het ontdekken van talenten, dat je meer kan dan je zelf denkt en dat je gezien mag worden. Maar ook over familie en vertrouwen, delen en durven los komen van vaste patronen. De spelers van Theater Helden hebben talenten bij zichzelf ontdekt, die tot uiting komen in de voorstelling. Dromen werden met elkaar gedeeld. En dromen kwamen uit! Het spel is puur, ontroerend, met humor en gewoon zoals ze zijn!’

Petra van Mil is zelfstandig artistiek ondernemer en maakt Theater in de Zorg, maakt voorstellingen met spelers met een verstandelijke beperking, zingt en werkt met ouderen en geeft theaterworkshops.Meer informatie op www.arte-p.nl

Het verhaal
Een Zus, zes broers en een kat vertellen het verhaal van de helden op sokken en hun dromen. De broers trekken Iedere dag de velden in om avonturen te beleven. En Zus? Die mag niet mee, zij zorgt voor het eten, iedere dag spek en bonen. En kat blijft bij haar.
Zullen deze helden op sokken echte helden worden? Het is een interactieve voorstelling waar ook het publiek bij betrokken wordt.

Zij hebben er allemaal zin in en zien jullie graag bij de voorstelling!