TIP JAR met Americana voor gevorderden

Zondagmiddag 16 oktober 2022
aanvang 16.00 uur
Entree € 12,= inclusief de koffie en een drankje
Aanmelden: info@cultuurschuur.nl

Tip Jar zoekt de grenzen van de countrymuziek en het singer-songwriter-genre op, gekruid met snufjes jazz en gospel, waardoor hun optreden een afwisselende luistertrip wordt.
https://youtu.be/ZuDRjtz-ZE4

Folk- & americanaband Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart de Win (die u misschien kent als o.a. begeleider van Gerard van Maasakkers, Iain Matthews, Egbert Meijers, Sam Baker, Birds of Chicago of Walt Wilkins) en Arianne Knegt. Tip Jar’s aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas.
In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het met hun luisterliedjes en de bijbehorende anekdotes ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia. Ze traden diverse malen live voor de radio op bij o.a. Met het oog op morgen en in NPO2 Muziekcafé.

Tip Jar zoekt de grenzen van de countrymuziek en het singer-songwriter-genre op, gekruid met snufjes jazz en gospel, waardoor hun optreden een afwisselende luistertrip wordt. De stemmen van Bart, Arianne en Harry Hendriks vormen samen de karakteristieke Tip Jar-sound, die uit duizenden herkenbaar is. Eerlijke liedjes over grote en kleine alledaagse dingen die iedereen zal herkennen.

Bart de Win: piano, gitaar, zang
Arianne Knegt: zang
Harry Hendriks: gitaar, ukelele, banjo, zang

Een greep uit de recensies van hun nieuwste album: 

Eindhovens Dagblad Een melodieuze, warm geproduceerde plaat met rake teksten, waarop de beste country-artiesten het patent hebben. Bands als Tip Jar moet je met een lichtje zoeken. In Nederland, althans. ‘One Lifetime’ is als een arm die iemand om je heenslaat.

Nederlands Dagblad Echt goed, je gelooft je Nederlandse oren niet. Emmylou Harris, Willie Nelson, Guy Clark en zelfs de betreurde Johnny Cash of Gram Parsons, ze zouden even blijven staan als dit tweetal op straat optrad.

Oor De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tijdloze songs, prettig gezongen, virtuoos gespeeld. Tip Jar is optimaal genieten van Americana van eigen bodem.

Musicmaker Smaakvolle arrangementen, sterke composities, mooie melodieën en een strakke productie maken ‘One Lifetime’ een album om trots op te zijn.

Heaven De sfeer is melancholieker dan op hun vorige platen, de toon wat soberder maar paradoxaal genoeg wel veelzijdiger. De internationale allure die hun vorige album ‘Onward’ werd toegedicht, krijgt moeiteloos consolidatie op ‘One Lifetime’.

Lust for Life Tip Jar ontwikkelt steeds meer een eigen geluid. En dat laat zich niet begrenzen door de beperkingen van welke muzikale stroming ook. Constante factor blijft de fraaie vocale harmonieën van De Win en Knegt. De klankkleur van hun stemmen is een regelrechte match en geeft de smaakvolle eigen composities een extra dimensie.

https://youtu.be/ZuDRjtz-ZE4
www.tipjar.nl