Tiroler Muziek met AlpenFever

Tiroler Muziek met AlpenFever
Wanneer: zondagmiddag 12 oktober 2014
Hoe laat: 14:00 uur
entree € 7,= inclusief de koffie
aanmelden bij: info@cultuurschuur.nl of inspreken op 0174-244980
AlpenFever, zo klinkt de bandnaam van deze 2 volbloed muzikanten, Bart en Peter. Sedert einde 2007 zijn deze 2 belgische broers succesvol onderweg in de wereld van de ‘Volkstümliche Musik’. Reeds op zeer jonge leeftijd verloren zij hun hart aan de ‘Tiroler Volksmusik’ en in het bijzonder aan de muziek uit het Zillertal.

Het tiroler ‘Fever’ kreeg hen voor het eerst te pakken tijdens de zomer van 1983. Toen gingen beide broers met de hele familie voor de 1ste keer met vakantie naar Finkenberg/Zillertal. De bergen en de vriendelijke mensen maar in het bijzonder de ‘Zillertaler Musig’ had hen direct zo goed bevallen dat er tot op vandaag nog steeds meerdere malen per jaar richting het Zillertal (Mayrhofen-Finkenberg) gereden wordt.

Muzikaal geïnspireerd door de zillertaler muziekgroepen begonnen beide broers reeds op jonge leeftijd muziek te maken. Na de notenleerlessen werd er gekozen voor accordeon- en klavieronderricht. Bart wou nog iets extra’s en nam er daarom na zekere tijd ook slagwerk bij.

Maar om nu de échte tiroler-sound te kunnen brengen, begrepen de broers dat er hen muzikaal nog iets ontbrak … nl. een gitaar en natuurlijk een Steirische Harmonika! In zeer korte tijd en door dagelijks veel te oefenen, bespeelde Bart met volle overgave zijn Steirische Harmonika. Peter leerde snel hoe zijn gitaar te bespelen en jawel … ‘AlpenFever’ werd geboren!

Intussen heeft het duo reeds grote podiumervaring en zijn ze als ‘de beste’ op elkaar ingespeeld. Een ‘AlpenFever-Bühnenprogramm’ is dan ook een feest voor jong en oud: pompende Polka’s, vlotte Boarischer’s, stemmige walsen, bekende schlagers maar zeker en vast ook actuele stemming- en après-ski hits staan op de playlist van AlpenFever.
Deze partyband staat dan ook garant voor de échte Tirolersfeer op vele podia en is daardoor zeer geliefd in binnen- en buitenland!

Zomer 2013 betekende voor het duo een absoluut hoogtepunt, nl. de ondertekening van hun platencontract met de zeer bekende platenmaatschappij ‘Tyrolis’ uit Zirl in Oostenrijk! Bart en Peter verheugen zich op deze samenwerking en hopen op een mooie succesvolle toekomst!

Laat u verrassen door de enige échte ‘AlpenFever-sound’