TRY-OUD 60jaren tot nu muziek

Zaterdagavond 20 april 2024
Aanvang 20.00 uur
Entree € 10,- inclusief de koffie en 1 drankje (cash bij entree)
Aanmelden gewenst info@cultuurschuur.nl

Optreden is semi-akoestisch!
Een cover – band met nummers vanaf de zestiger jaren tot nu: een combinatie van ROCK , BLUES &   POP, zoals:
Golden Earring, The Doors, ZZ top, Rolling Stones, Madness, Jimmie Hendrix, De Dijk, U2, Santana, Fleetwood Mac, Pearl Jam, Joe Bonamassa enz.

Try – ouD bestaat nu ruim 20 jaar.
1995 ontstond de band Try – ouD , voornamelijk dorpsgenoten uit de Lier en bestond uit de zanger Rob Wennekers, drummer Anton vd Marel, bassist Huib Portier (via het internet gevonden) en twee gitaristen Toon van Vliet en Ger Wennekers.

Hun eerste optreden was in de lokale kroeg van de Lier, de Doors in 1996.

De eerste naam ontstond door het vervangen van de laatste “ t ” voor een “ D “, om het iets toepasselijker te maken, want we speelden oude nummers en we waren zelf ook de jongsten niet meer. In dat jaar 1996 kwam er een vriend bij als saxofonist Dick Koornneef en nog een broer ( van de drummer ) als geluidsman Nico vd Marel.

In 1999 het “topjaar” hadden ze maar liefst 16 optredens…

Try – ouD & Friends, ons jaarlijks terugkerend optreden in “de Ark” in de Lier, waar we mensen, zonder ervaring, de kans geven om ook een keer op een podium te staan en 1 á 2 nummers met ons mee te zingen of te spelen. Elk jaar een uitverkochte zaal !

De hoogtepunten van 2016 zijn het optreden op de WOS t.v. in het programma “covers” en het spelen op “Dijkrock”, het laatste openlucht festival in Maasdijk aan de nolweg.
In 2017 hebben we op het “Theater-festival” in Naaldwijk opgetreden in de “Theaterloods” en op “deTuinderij Classic Festival” in Schipluiden.

Al met al is Try –ouD vooral een gezellige band, die veel plezier beleeft aan het samen muziek maken en natuurlijk het liefst voor een gezellig publiek!

Try-ouD   bestaat uit :

Nico v.d. Marel                      Geluid & licht.
Anton v.d. Marel                    Drums.
Len Kramer                             Bass & Backing vocals
Rien van Rijn                           Solo – Gitaar
Dick Koornneef                       Saxofoon.
Ger Wennekers                      Zang & Gitaar