VLAAMSE KATY TOO Americana

Zondagmiddag 27 oktober 2019
Aanvang 16.00 uur
Entree € 7,- inclusief de koffie
Aanmelden gewenst: info@cultuurschuur.nl

Bekend in Belgie: americana, country, soul, rock, singersongwriter…

Leen De Haes is al lang geen groentje meer in de Vlaamse muziekwereld. Met Bint stond ze in de finale van Humo’s Rock Rally en alsof dat alleen al nog niet genoeg is als adelbrief, leverde ze met Quest For Honey (2012) een puik debuut af. Vier jaar later brengt ze Nine Lives uit, geruggensteund door Wigbert Van Lierde als producer. Samen vormden ze een goede tandem want het album krijgt mooie recensies van o.a. Rootstime, daMusic, Rootsville, Altcountryforum.nl,… . De titelsong ‘Nine lives’ wordt in 2017 meer dan veertien weken gedraaid op nationale Radio 1 en diverse radio’s namen songs uit het album op in hun playlist. 

“Leen De Haes, de dame achter de bij Johnny Cash geleende schuilnaam, heeft een stem met een uitzonderlijke zeggingskracht. Ze is niet gruizig als die van Lucinda Williams, noch hees als die van Gillian Welch. Nee, ze is eerder kristalhelder als die van de allergrootste, genaamd Emmylou Harris.” 
(Dani Heyvaert, Rootstime.be)
 “… Katy Too zingt de ene keer ontspannen en verleidelijk, en de andere keer stevig met een rauw randje. Maar steeds volstrekt geloofwaardig. Flarden rock, americana, country en singer-songwriter passeren mijn oren. Ze zijn gespitst…” (Newfolksounds.nl)